Falca le-a cerut democrat-liberalilor aradeni SA NU VOTEZE sambata!

Cei doi candidați ai PDL in competiția interna pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale de anul viitor, Gheorghe Falca și Catalin Predoi, și-au prezentat proiectele, marți seara, la Arad, intr-una din salile de la Expo.

„Ma bucur sa ma aflu la Arad, un oraș european, cu un primar european, un coleg, Gheorghe Falca, impreuna cu care am strabatut țara și am prezentat membrilor PDL viziunea noastra asupra perspectivelor Romaniei. Cred in aceasta dezbatere, cred ca este un exercițiu util și cred ca asta va aduce putere Partidului Democrat Liberal, dar și credibilitate in fața alegatorilor. De aceea am intrat in aceasta dezbatere, de aceea duc aceasta competiție, de aceea mi-am dedicat energia și cred ca, pana la urma, toata lumea va avea de caștigat”, a declarat Catalin Predoiu inainte de intrarea in sala in care urma sa-și prezinte proiectul.

Societate vie inseamna un proiect pentru Romania, bazandu-se pe patru repere: cetațeanul, familia, patria cu o insumare de comunitați și Europa. Pentru a reuși sa obținem societate vie, avem doua obligații, in primul rand sa ne apropiem de valorile de dreapta, sa le punem in practica politica, printr-o politica vie in interiorul acestei societați vi, iar al doilea reper important este consolidarea dreptei printr-o unificare. De aceea, aceasta dezbatere a scos la iveala competențele partidului, capacitațile pe care le au partidul și liderii sai și, sunt sigur ca la finalul acestei competiții, o sa vedeți un partid unit, mergand spre aceste patru repere importante ale societații vi și, evident, intr-o unificare a acestor forțe de dreapta pentru victoria finala din decembrie 2014”, a declarat Gheorghe Falca.

Intr-o sala cu peste 1.000 de persoane, primul care a fost invitat sa-și prezinte proiectul a fost Catalin Predoiu, el fiind mai degraba invitat la Arad, in vreme ce Gheorghe Falca se afla „acasa”, in fața organizației pe care de altfel o și conduce din funcția de președinte pe care tocmai a caștigat-o in urma cu doar cateva saptamani.

Desigur, discursurile celor doi pretendenți la poziția de „prezidențiabil” au fost asemanatoare cu cele ținute in fața celorlalte organizații din țara in care au fost pana acum in campania interna. Ca și pana acum, Predoiu a marșat pe ideea de „opoziție”, in vreme ce primarul Aradului și-a menținut ideea de „coagulare a dreptei”.

Dupa ce fiecare dintre cei doi și-au ținut pledoariile, la final, Gheorghe Falca le-a cerut din PDL Arad ca, „un semn al unitații”, sa nu voteze sambata.

Acum, in interiorul PDL Arad se ia in calcul chiar și ideea ca alegerile sa nu mai aibe loc, dar deocamdata aceasta idee este doar la stadiul de „discuție”, in cursul zilei de miercuri urmand ca liderii organizației sa vada daca acest lucru este in deplina conformitate cu statutul și regulamentul partidului. Oricum, daca dizia este aceeași cu indemnul lui Gheorghe Falca, adica membri PDL Arad sa nu voteze sambata, constituirea secțiilor de votare și tiparirea a buletinelor de vot ar fi inutile.