Vadim si Gigi, cei doi muschetari

Deunazi Gigi Becali isi negocia diplomaticeste pielea politica spunand ca este oricand gata pentru o alianta cu Miscarea de poveste a paharnicului Lazaroiu. Daca insa urmasii lui Traian nu vor dori sa i-o puna pe batul electoral este ”deschis oricarei aliante, si cu Dan Diaconescu, si cu Vadim Tudor.”

De aceasta data Gigi Becali stie ce vorbeste. A auzit scancetele manioase ale mazilitului teolog de scoala noua Baconschi si a priceput ca paharnicul Lazaroiu nu il va primi la sublim de abjecta poarta. Acesta ar putea accepta eventual, strangand din dinti, menajeria de tradatori rurali si urbani a UNPR, de care are atata nevoie la alegerile locale.. Pentru care a si conceput, impreuna cu UDMR – anti-democratica alegere a primarilor intr-un singur tur.

Pe Becali insa nu-l va accepta. E prea apropiat – pe nedrept intrucatva – in mentalul colectiv de ceea ce e azi denumit, comod, extremism. Dan Diaconescu va accepta o asociatie a insolitilor? Teoria politica ar recomanda acest lucru, stiut fiind ca puterea extremelor e in unire. La fel si calculul – micul dar consistentul mogul Diaconescu e totusi un peste financiar de apa dulce fata de rechinul Becali. Sociologic, se adreseaza aceluiasi segment – si ar fi excelent pentru cei doi sa nu se canibalizeze electoral. Toate ipotezele ar conduce deci catre unirea celor doi. Si totusi ar putea ca realitatea sa fie diferita.

Daca Dan Diaconescu vrea sa pozeze pana la capat in Mesia al Poporului nu isi va putea asocia un rebel cu o simbolistica atat de mesianica la randu-i – cum este Gigi Becali. Pe de alta parte, domnu’ Dan cel atat de flegmatic, care a facut milioane de euro din psihologia aplicata empiric nu va comite probabil eroarea unui parteneriat cu un lider atat de spectacular dar si temperamental precum Gigi Becali.

Ce varianta ii ramane atunci lui Becali? Desigur, cea castigatoare. Alianta celor doi muschetari, cu Vadim Tudor – care l-a mai salvat de la un calvar judiciar cat se poate de real in 2009. Aceasta alianta ar fi insa echivalenta cu o declaratie de razboi adresata intaiului papusar popular: Traian Basescu.

Dosarul lui Becali din 2009 s-a inchis chiar in urma cu o luna. S-au deschis insa altele. Nimic nu e intamplator in secretocratia lui Traian Basescu. Sa credem ca declaratiile de loialitate ale lui Becali pentru presedinte ar fi intamplatoare?

Daca ele au fost doar un ritual de adormire a vigilentei secretocratului de la Cotroceni alianta intre Becali si Vadim va salva dreapta romaneasca de stil vechi. Daca ele au fost o naiva dovada de recunostinta, atunci Vadim Tudor si Becali – ultimul in special – vor fi treptele pe care va urca “cel mai senzational” asasin mediatic al constiintei politice populare romanesti. Pierduta asemeni unei Elodii.

Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne pe pagina de Facebook!