Cartea saptamanii – Destine la limita de Katie McGarry

Cele doua personaje principale sunt: Echo Emerson și Noah Hutchins. Cartea este povestita din perspectivele amandurora, iar acestea se completeaza perfect cronologic. Ce mi-a placut in mod deosebit a fost povestea de viața a lui Noah, nu ma așteptam ca autoare sa o detalieze atat de mult, din simplu fapt ca in descrierea oficiala a carții accentul se punea mai mult pe Echo, insa eu am considerat ca aceasta carte este imparțita in mod egal, atat trauma prin care a trecut Echo Emerson cat și cea a lui Noah.  

Deși cartea ar parea o veritabila drama, totuși avem parte și de intamplari hazlii. Cei doi se tachineaza reciproc, iși arunca replici acide și continua sa-și demonstreze unul celuilalt indiferența pe care o simt atunci cand sunt impreuna. Chiar daca acest joc este des intalnit intre personajele principale, nu am putut sa nu ma amuz și sa fiu curioasa in privința intamplarilor ce vor urma.    

Inca de la inceput m-am simțit atrasa de un personaj ce a avut un rol cheie: doamna Collins. Fiind un consilier era de datoria ei sa ii ajute pe cei doi sa-și depașeasca situațiile. In primul rand, Echo nu-și mai amintea nimic din noaptea in care viața ei s-a schimbat. A fost supusa unei traume, iar creierul acesteia refuza sa-și aminteasca intamplarile petrecute. Nici cei din jurul ei nu-și doreau ca ea sa-și aminteasca, pentru a o lasa sa-și continue viața ca și cand nimic nu s-ar fi intamplat. Desigur, nu de aceasta parere au fost doamna Collins și Echo, iar toata cartea reprezinta evoluția ei psihologica care o va face incetul cu incetul sa-și recapete franturi de memorie, insa cu riscul de a o duce spre calea nebuniei. Iar in al doilea rand, nici Noah nu a avut o viața mai roz, iar el va trebui sa lupte cu societatea pentru a-și face dreptate. De aceea rolul ei a fost bine poziționat intre cele doua personaje. 

Totuși dramele lor i-a adus impreuna, scopul lor comun ii va face din adversari in prieteni, iar mai apoi in ceva mai mult cu tot cu obstacolele aferente. “Destine la limita” este un titlu veritabil ce reprezinta in doar cateva cuvinte soarta fiecaruia.