Traian Basescu : „Las-o pe fiica-mea, vino sa discutam noi doi!”

Președintele Traian Basescu l-a atacat dur, miercuri seara, pe premierul Victor Ponta, pe care l-a numit „mincinos” și „plagiator mic” și caruia i-a cerut sa-i lase fiica in pace, iar daca vrea sa aiba dispute politice sa mearga sa discute cu el. Totodata, Traian Basescu i-a transmis lui Victor Ponta ca daca are suspiciuni sa faca o sesizare la Parchet, dar cu numele sau, sa poata raspunde pentru denunț calomnios.

„Am o declaratie fata de ideile de plagiator Victor Viorel Ponta despre o comisie parlamentara. El a vorbit despre doua comisii de ancheta. Cea de-a doua se refera la doua aspecte care vizeaza activitatea procurorului Papici si tranzactia fiicei mele. Dupa parerea mea, premierul incearca sa reincalzeasca ce nu i-a reusit cu falsul lui Sorin Roșca Stanescu si genereaza un alt fals. Premierul ca de obicei nu numai ca poarta inaltul titlu de plagiator cu, eu il port pe acela de bunic, sunt doua titluri mari in politica, dar e un mare mincinos. Incearca sa acopere prin minciuna realitatile de zi cu zi”, a declarat președintele Traian Basescu.

In același timp, președintele Basescu a explicat ca nu l-a cunoscut pe procurorul Papici, ca nu l-a intalnit niciodata și ca l-a sunat sa-și ceara scuze ca, involuntar, a fost amestecat intr-un astfel de scandal.

„Nu exista nicio legatura intre Ioana Basescu si Procurorul Papici. Este o mistificare a adevarului”, a mai declarat Basescu, care a mai adaugat ca „plagiatorul nu se opreste, merge mai departe si afirma ca dupa ce a izbucnit tot acest scandal si tot acest mod extrem de dubios in care 300 de mii de euro cash si un credit… vreau sa-i spun plagiatorului mic ca daca are o batalie sa o duca intre barbati, iar fiica mea nu e angrenata in politica”.

Traian Basescu a mai spus ca fiica sa nu a utilizat nici un leu cash in achiziția terenului.

„Plagiatorul Ponta crede ca in familia Basescu se fac lucruri ca in familia sa politica. Il mai vad pe Ponta ca spune ca mine, dumneavoastra nu ati fi putut lua un asemenea credit, nici eu cu salariul de presedinte al Romaniei nu am putut sa iau un credit”, a mai declarat Traian Basescu.

Ponta, daca vrei sa ai dispute politice, vino sa discutam noi doi, las-o pe fiica-mea! Daca ai suspiciuni fa o sesizare la Parchet, dar cu numele tau, sa poti raspunde pentru denunt calomnios!”, i-a transmis președintele primului-ministru.

Totodata, președintele Traian Basescu a declarat ca el nu poate discuta „cu un om care și-a cladit cariera pe furt intelectual, cu un om care a fost un procuror mediocru”, subliniind ca „el a fost un mediocru, eu am fost un varf profesional”.