Riscurile sarcinii la 40 de ani!

Tot mai multe femei asteapta implinirea profesionala inainte sa devina mame. Insa, o sarcina la 40 de ani implica atat riscuri pentru fat, cat si pentru mamica. Iata care sunt riscurile unei sarcini la 40 de ani!

Riscurile pentru mamica

Sarcina presupune in primul rand un organism sanatos, fara probleme de sanatate acute. In cazul in care femeia sufera de hipertensiune, diabet, artroza, obezitate, insuficienta renala sau coloana vertebrala vulnerabila, aceste probleme medicale s-ar putea agrava o data cu aparitia unei sarcini.

Este absolut normal ca, o data cu trecerea anilor, organismul sa nu mai fie la fel de sanatos si puernic precum in tinerete. Din aceasta cauza, medicii recomanda femeilor care doresc sa ramana insarcinate la varsta de 40 de ani un control amanuntit al sanatatii.

In plus, ovulele imbatranesc si femeilor le este din ce in ce mai greu sa ramana insarcinate in mod natural. Acestea pot insa apela la metode de fertilizare, care sa duca la o posibila sarcina.

Riscurile pentru fat

Orice femeie care isi doreste sa devina mamica se va interesa in primul rand care sunt riscurile la care sunt expusi bebelusii. Trebuie stiut faptul ca daca femeia ramane insarcinata dupa varsta de 40 de ani, riscul anomaliilor cromozomiale se dubleaza.

Exista un risc crescut ca bebelusul sa aiba sindromul Down, insa ecografiile din timpul sarcinii pot stabili acest lucru. La aceasta varsta, riscul de avort spontan este mult mai mare, iar studiile demostreaza ca peste o treime din sarcinile in care femeia are peste 40 de ani se termina cu un avort spontan.

Un alt risc pentru fat este acela ca va avea o greutate foarte mica la nastere sau ca se va naste mort. Din acest motiv, medicii recomanda femeilor cu o varsta inaintata o multime de teste si ecografii, in special in ultimele saptamani de sarcina.